25 March 2022

We hadden gehoopt niet meer over het woord met de grote C te moeten praten maar helaas zien we ook bij ons de coronacijfers veranderen. Zo worden we in woonzorgcentrum Domino geconfronteerd met een uitbraak op twee afdelingen, 115 & 116. We raden bezoek op deze afdelingen ten zeerste af. De besmette bewoners werden in contact druppel isolatie geplaatst op hun kamer gedurende 10 dagen, zoals de richtlijn van de overheid het voorschrijft. Vanuit het Agentschap Zorg & Gezondheid ontvingen we ook volgende richtlijnen voor bezoek bij een besmette persoon:

• ⏰Het bezoek mag max. 1 uur duren

• De bezoeker is verplicht beschermingsmateriaal te dragen nl. een schort en FFP2 mondneusmasker (zonder dit materiaal kan er geen bezoek plaatsvinden) en houdt dit aan gedurende het volledige bezoek.

• Dit beschermingsmateriaal moet de bezoeker vragen aan het personeel bij het betreden van de afdeling. Vóór het betreden van de kamer moet de bezoeker zich dus aankleden met dit materiaal.

• Bij het verlaten van de kamer wordt alle beschermingsmateriaal correct uitgetrokken en weggegooid in de daarvoor voorziene (gele) vuilbakken.

• Het bezoek vindt plaats op de kamer waar de besmette persoon in contact druppel isolatie blijft.

We rekenen op jullie medewerking en waakzaamheid zodat we samen kunnen zorgen voor onze bewoners, jouw moeder of vader, oma of opa, vriend of vriendin🙏💕. #samendominovzw #samentegencorona #houhetveilig