Ongetwijfeld heb je heel wat vragen over een verhuis naar een nieuwe thuis. Hieronder hebben we er alvast enkele gebundeld. Je antwoord toch niet gevonden? Stel ons je vraag via de contactpagina.

administratie en facturatie

Dien ik mijn brand- en/of familiale verzekering te behouden?

Wij raden je aan om je familiale verzekering te behouden. In de opnameovereenkomst vind je meer informatie in verband met de richtlijnen van de brandverzekering.

Dienen we de verblijfsfactuur te betalen via overschrijving of Europese SEPA domiciliëring? Wanneer ontvangen we de verblijfsfactuur?

Wij kunnen voor jou een domiciliëringsopdracht in orde maken. Indien je liever per overschrijving betaalt, is dit uiteraard ook mogelijk. De verblijfsfactuur wordt verstuurd rond de 15de van de maand volgend op de maand die voorbij is. Bijvoorbeeld: de verblijfsfactuur van de maand januari zal worden opgestuurd vanaf 15 februari. De opdracht tot domiciliëring wordt de 20ste van de maand doorgevoerd.

faciliteiten

Is er een bibliotheek aanwezig in het gebouw van de assistentiewoningen?

De bibliotheek bevindt zich op de derde verdieping in het gebouw van de assistentiewoningen van Tichelhof. De openingsuren hangen uit.

Is er een biljarttafel aanwezig?

Ja, er staat er eentje op de tweede verdieping van GAW Tempelhof en eentje op de tweede verdieping van GAW Dobbelhof.

Is er een rokersruimte voorzien?

Er is (enkel) voor bewoners een rokersruimte voorzien. Gelieve je hiervoor te wenden tot de hoofdverpleegkundige.

Kan ik een krant of tijdschrift krijgen?

Wanneer je op niet frequente basis een krant of tijdschrift wil bestellen, kan je dit via de sociale dienst aanvragen. Zij zorgen ervoor dat ze bij je bezorgd worden. De kosten hiervoor worden op je maandelijkse factuur aangerekend.

Indien je een abonnement wenst op de krant en/of een tijdschrift dien je het contract hiervoor zelf af te sluiten met de maatschappij die ze bezorgt.

Kan ik mijn wasmachine meebrengen naar een assistentiewoning?

Neen, er is geen aansluiting voorzien. Het gebouw voor assistentiewoningen beschikt over een eigen wassalon.

Zijn er fitnesstoestellen aanwezig in het gebouw van de assistentiewoningen?

In het gebouw van de assistentiewoningen Tichelhof is op de tweede verdieping een fitnessruimte die dagelijks open is. Je kan hier gebruik van maken.

medisch

Kan ik kiezen in welk ziekenhuis ik opgenomen wil worden?

Bij spoed wordt de bewoner door de hulpdiensten naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Bij niet – dringende interventies en/of geplande onderzoeken kan je vrij kiezen in welk ziekenhuis je wenst opgenomen te worden.

praktisch

Kan ik nog verhuizen naar een andere instelling?

Je kan zelf kiezen in welke instelling je wenst te verblijven. De richtlijnen met betrekking tot ontslag vind je terug in de schriftelijke opnameovereenkomst en de interne afsprakennota.

Mag ik een huisdier houden?

Een vogel of vis mogen op de kamer gehouden worden. Voor praktische afspraken m.b.t. de verzorging van de dieren vragen we om de hoofdverpleegkundige hiervan op de hoogte te brengen.

Mogen huisdieren op bezoek komen?

Huisdieren mogen op bezoek komen als deze niet gevaarlijk en/of storend zijn voor de medebewoners. Wel vragen we om ze niet vrij te laten rondlopen in de tuin.

Waar is de dichtsbijzijnde apotheek?

De apotheek is gelegen op de gelijkvloerse verdieping van GAW Dobbelhof.

Adres:
Dobbelslot 2
9000 Gent
09/2362 03 95
apotheek23@coopapotheken.be

Openingsuren:
maandag-vrijdag: doorlopend open van 8u30-18u30
zaterdag doorlopend van: 8u30-18u00

Waar is de polyvalente zaal?

De polyvalente zaal is gelegen op de gelijkvloerse verdieping van woonzorgcentrum Tempelhof.

  •  Vanuit GAW Tempelhof
    Je gaat voorbij de cafetaria richting de inkomhal van de Sint-Margrietstraat en volgt vanaf daar de pijlen richting de polyvalente zaal.

  • Vanuit GAW Tichelhof
    Je gaat naar de assistentiewoningen van Tempelhof, aan de overkant van de straat. Voorbij de ingang (kaart gebruiken) ga je naar rechts, aan het einde van de gang neem je de deur links (kaart gebruiken). Je gaat voorbij de cafetaria richting de inkomhal van de Sint-Margrietstraat en volgt vanaf daar de pijlen richting de polyvalente zaal.