Ongetwijfeld heb je heel wat vragen over een verhuis naar een nieuwe thuis. Hieronder hebben we er alvast enkele gebundeld. Je antwoord toch niet gevonden? Stel ons je vraag via de contactpagina.
administratie en facturatie
Dien ik mijn adres te wijzigen als ik nog een eigendom heb?
Je bent niet verplicht om jouw adres te wijzigen zolang je nog een eigendom hebt. Van zodra er een adreswijziging plaatsvindt, vragen we wel om de sociale dienst hiervan op de hoogte te brengen.
Dien ik mijn brand- en/of familiale verzekering te behouden?
Wij raden je aan om je familiale verzekering te behouden. In de opnameovereenkomst vind je meer informatie in verband met de richtlijnen van de brandverzekering.
Dienen we de verblijfsfactuur te betalen via overschrijving of Europese SEPA domiciliëring? Wanneer ontvangen we de verblijfsfactuur?
Wij kunnen voor jou een domiciliëringsopdracht in orde maken. Indien je liever per overschrijving betaalt, is dit uiteraard ook mogelijk. De verblijfsfactuur wordt verstuurd rond de 15de van de maand volgend op de maand die voorbij is. Bijvoorbeeld: de verblijfsfactuur van de maand januari zal worden opgestuurd vanaf 15 februari. De opdracht tot domiciliëring wordt de 20ste van de maand doorgevoerd.
Wordt mijn persoonlijke post op de kamer bezorgd?
Je persoonlijke post kunnen we op je kamer of op afdeling bezorgen. Indien gewenst kan de post worden doorgestuurd.
faciliteiten
Is er een rokersruimte voorzien?
Er is (enkel) voor bewoners een rokersruimte voorzien. Gelieve je hiervoor te wenden tot de hoofdverpleegkundige.
Kan ik digitale televisie kijken?
Ja, je dient hiervoor wel zelf contact op te nemen met je gewenste provider.
Kan ik een krant of tijdschrift krijgen?
Wanneer je op niet frequente basis een krant of tijdschrift wil bestellen, kan je dit via de sociale dienst aanvragen. Zij zorgen ervoor dat ze bij je bezorgd worden. De kosten hiervoor worden op je maandelijkse factuur aangerekend.
Indien je een abonnement wenst op de krant en/of een tijdschrift dien je het contract hiervoor zelf af te sluiten met de maatschappij die ze bezorgt.
Kan ik gebruik maken van het internet?
Er is WIFI voorzien in elke kamer, het paswoord kan je verkrijgen via de hoofdverpleegkundige.
medisch
Kan ik kiezen in welk ziekenhuis ik opgenomen wil worden?
Bij spoed wordt de bewoner door de hulpdiensten naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Bij niet – dringende interventies en/of geplande onderzoeken kan je vrij kiezen in welk ziekenhuis je wenst opgenomen te worden.
Mag ik medicatie van thuis meebrengen?
Je kan je resterende medicatie van thuis meebrengen op de dag van opname. De hoofdverpleegkundige zal nakijken welke medicatie nog van toepassing is. Hierna zal je medicatie via de apotheker besteld worden.
parkeren
Is er een parking voorzien voor bezoekers?
Bezoekers kunnen gebruik maken van de parkeermogelijkheden rondom het woonzorgcentrum. Je kan een parkeerkaart van € 25 voor 10 beurten aankopen om te parkeren in de ondergrondse parking van Woonzorgcentrum Domino, inrit t.h.v. Tichelrei 8. Hiervoor kan je tijdens de kantooruren terecht bij de sociale dienst van WZC Domino. Gelieve je parkeerkaart zichtbaar voor het venster te plaatsen zodat controle mogelijk is.
Parkeerkaarten en -beurten worden niet terugbetaald.
praktisch
Kan ik de afdeling verlaten?
Je kan de afdeling verlaten, wel vragen wij om voor je vertrek even het afwezigheidsregister in te vullen.
Kan ik een weekend bij familie logeren of enkel dagen met familie mee op reis gaan?
Je kan gerust enkele dagen elders verblijven. Het enige wat je hiervoor moet doen, is dit enkele dagen vooraf melden aan de hoofdverpleegkundige.
Kan ik nog verhuizen naar een andere instelling?
Je kan zelf kiezen in welke instelling je wenst te verblijven. De richtlijnen met betrekking tot ontslag vind je terug in de schriftelijke opnameovereenkomst en de interne afsprakennota.
Kan mijn partner een maaltijd nuttigen samen met mij op de kamer?
Elke mantelzorger van de bewoner kan een maaltijd nuttigen. Hiervoor kan een maaltijdkaart aangekocht worden bij de sociale dienst. Maaltijdkaarten en -beurten worden niet terugbetaald. Verder is er de mogelijkheid om een maaltijd te nuttigen in cafetaria Tempelhof (op het gelijkvloers) en in het restaurant van de groep van assistentiewoningen Tichelhof (beide zijn gesloten op woensdag).
Mag ik een huisdier houden?
Een vogel of vis mogen op de kamer gehouden worden. Voor praktische afspraken m.b.t. de verzorging van de dieren vragen we om de hoofdverpleegkundige hiervan op de hoogte te brengen.
Mogen huisdieren op bezoek komen?
Huisdieren mogen op bezoek komen als deze niet gevaarlijk en/of storend zijn voor de medebewoners. Wel vragen we om ze niet vrij te laten rondlopen in de tuin.
Zijn er bezoekuren?
Er zijn geen bezoekuren. Wel zijn voor de veiligheid de deuren gesloten tussen 20u en 8u. Het volstaat om aan te bellen.