Ongetwijfeld heb je heel wat vragen. Hieronder hebben we er alvast enkele gebundeld. Je antwoord toch niet gevonden? Stel ons je vraag via de contactpagina.

algemeen

Hoelang kan een kortverblijf duren?

Het verblijf kan variëren van een paar dagen tot een paar weken met een maximum van zestig opeenvolgende dagen. De gebruikers kunnen maximaal negentig dagen over een periode van 1 kalenderjaar per centrum opnemen.

Welke zijn de voorwaarden voor een opname?

  • herstelperiode na hospitalisatie

  • tijdens een vakantieperiode/afwezigheid van de mantelzorger

  • tijdelijke ondersteuning thuiszorgsituatie

  • tijdens een crisissituatie

administratie en facturatie

Dient er een voorschot betaald te worden?

Bij de reservatie van een kortverblijfperiode wordt een waarborg van maximum 7 dagen gevraagd. De prijs van de waarborg bedraagt 7x de dagprijs.

Terugbetaling kortverblijf

Een aantal ziekenfondsen geven een tegemoetkoming gedurende een beperkte periode. Een voorafgaande goedkeuring van het ziekenfonds is soms vereist. Gelieve hiervoor meer informatie op te vragen bij het ziekenfonds waarbij je aangesloten bent.

Wat is een annulatie van een kortverblijfperiode?

Hierbij wordt de gereserveerde kortverblijfperiode geannuleerd nog voor de aanvang van de gereserveerde kortverblijfperiode. Je dient hiervoor een opzegbrief te bezorgen aan de sociale dienst van woonzorgcentrum Tempelhof. De opzegtermijn bedraagt 7 dagen en gaat in de dag na het ontvangen van de opzegbrief.

faciliteiten

Is er een rokersruimte voorzien?

Er is (enkel) voor bewoners een rokersruimte voorzien. Gelieve je hiervoor te wenden tot de hoofdverpleegkundige.

Kan ik digitale televisie kijken?

Ja, je dient hiervoor wel zelf contact op te nemen met je gewenste provider.

Kan ik een krant of tijdschrift krijgen?

Wanneer je op niet frequente basis een krant of tijdschrift wil bestellen, kan je dit via de sociale dienst aanvragen. Zij zorgen ervoor dat ze bij je bezorgd worden. De kosten hiervoor worden op je maandelijkse factuur aangerekend.

Indien je een abonnement wenst op de krant en/of een tijdschrift dien je het contract hiervoor zelf af te sluiten met de maatschappij die ze bezorgt.

Kan ik gebruik maken van het internet?

Er is WIFI voorzien in elke kamer, het paswoord kan je verkrijgen via de hoofdverpleegkundige.

medisch

Kan ik kiezen in welk ziekenhuis ik opgenomen wil worden?

Bij spoed wordt de bewoner door de hulpdiensten naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Bij niet – dringende interventies en/of geplande onderzoeken kan je vrij kiezen in welk ziekenhuis je wenst opgenomen te worden.

Mag ik medicatie van thuis meebrengen?

Je kan je resterende medicatie van thuis meebrengen op de dag van opname. De hoofdverpleegkundige zal nakijken welke medicatie nog van toepassing is. Hierna zal je medicatie via de apotheker besteld worden.

parkeren

Is er een parking voorzien voor bezoekers?

Bezoekers kunnen gebruik maken van de parkeermogelijkheden rondom het woonzorgcentrum. Je kan een parkeerkaart van € 25 voor 10 beurten aankopen om te parkeren in de ondergrondse parking van Woonzorgcentrum Domino, inrit t.h.v. Tichelrei 8. Hiervoor kan je tijdens de kantooruren terecht bij de sociale dienst van WZC Domino. Gelieve je parkeerkaart zichtbaar voor het venster te plaatsen zodat controle mogelijk is.

Parkeerkaarten en -beurten worden niet terugbetaald.

praktisch

Kan ik de afdeling verlaten?

Je kan de afdeling verlaten, wel vragen wij om voor je vertrek even het afwezigheidsregister in te vullen.

Kan mijn partner een maaltijd nuttigen samen met mij op de kamer?

Elke mantelzorger van de bewoner kan een maaltijd nuttigen. Hiervoor kan een maaltijdkaart aangekocht worden bij de sociale dienst. Maaltijdkaarten en -beurten worden niet terugbetaald. Verder is er de mogelijkheid om een maaltijd te nuttigen in cafetaria Tempelhof (op het gelijkvloers) en in het restaurant van de groep van assistentiewoningen Tichelhof (beide zijn gesloten op woensdag).

Mogen huisdieren op bezoek komen?

Huisdieren mogen op bezoek komen als deze niet gevaarlijk en/of storend zijn voor de medebewoners. Wel vragen we om ze niet vrij te laten rondlopen in de tuin.

Zijn er bezoekuren?

Er zijn geen bezoekuren. Wel zijn voor de veiligheid de deuren gesloten tussen 20u en 8u. Het volstaat om aan te bellen.