Een centrum voor dagverzorging biedt overdag opvang en verzorging aan ouderen. Het centrum neemt tijdelijk de opvang en zorg over van de mensen die normaal thuis voor je zorgen (mantelzorgers of thuisverplegers). Ben je 65 jaar of ouder dan kan je terecht in een centrum voor één of meerdere dagen per week.

Ons centrum geeft thuiswonende ouderen de kans om op een kwaliteitsvolle manier thuis te blijven wonen. Zowel personen met lichamelijke als psychische zorgnoden kunnen bij ons terecht om van een zinvolle dagbesteding te genieten. We streven naar een optimale aansluiting op de thuiszorg; daarom bespreken we onze dienstverlening op voorhand met de daggast en/of zijn mantelzorger. Indien gewenst, kan er ook een thuiszorgoverleg plaatsvinden waar alle thuiszorgdiensten op elkaar worden afgestemd.

We vinden het belangrijk dat iedereen zich thuis voelt in ons CDV en op een respectvolle en open manier met elkaar omgaat. Zo maken we geen onderscheid in de zorgnood van de daggasten en kiezen we er heel bewust voor om één samenhangende groep te vormen. Dit werpt zijn vruchten af, want we zien dat onze daggasten elkaar dagelijks positief beïnvloeden.

De dagactiviteiten zijn heel uiteenlopend: van beweging, geheugentraining, muziekactiviteiten, samen koken & bakken, tuinieren, crea-activiteiten, verwenactiviteiten tot interactieve voorstellingen, computer- en tabletlessen, ...

We hechten veel belang aan intergenerationele werking. Jong en oud kunnen van elkaar leren en veel voor elkaar betekenen. En vooral, ze beleven er samen plezier aan. Maandelijks organiseren we een activiteit met de kinderen van ons kinderdagverblijf Bengelhof.

Familiemomenten mogen zeker niet ontbreken: brunch, barbecue, dineetjes en familie uitstappen.

Ontdek onze:
Dienstverlening - Tarieven - Veelgestelde vragen

Jouw verblijf:
Dagverloop - Foto's - Contact

Vragen of meer informatie?

Heb je vragen of wens je meer informatie over onze dienstverlening ? Aarzel niet en neem contact met ons op.